U Siriji trebamo da radimo sa Rusima a ne protiv njih - David Coburn MEP

“Pa, otarasili smo se Sadama, otarasili smo se Gadafija. Nijedno nije završilo naročito dobro, zar ne? Sada želite da se otarasite Asada. To može zvučati neukusno, ali barem je vodio sekularnu državu koja je štitila manjine, kako verske tako i političke. EU čini se da želi da to zamijeni sa islamskom državom. Mi imamo zajedničkog neprijatelja sa Rusima u potencijalnim teokratskim vladama na Bliskom istoku. Trebalo bi da radimo sa Rusima umjesto protiv njih. U borbi protiv srednjovekovne vjerske anarhije koja prodire Bliskim istokom.” David Coburn, UKIP MEP, Debata: Situacija u Siriji, Evropski parlament, Strazburg, 5. Oktobar 2016. Video: EbS (Evropski parlament)

Transkript:

Sljedeći govornik je gospodin Coburn.

Hvala Vam madam Predsjednice. Pa, otarasili smo se Sadama, otarasili smo se Gadafija. Nijedno nije završilo naročito dobro, zar ne? Sada želite da se otarasite Asada. To može zvučati neukusno, ali on je barem vodio sekularnu državu koja je štitila manjine, kako vjerske tako i političke. EU čini se da želi da to zamijeni sa islamskom državom. Mi imamo zajedničkog neprijatelja sa Rusima u potencijalnim teokratskim vladama na Bliskom istoku. Trebali bismo da radimo sa Rusima umjesto protiv njih. U borbi protiv srednjovjekovne vjerske anarhije koja prodire Bliskim istokom.

To prisiljavanja izbjeglice na egzodus preko Mediterana, što zauzvrat remeti naše gradove sa terorizmom i širi socijalne probleme širom Evrope. EU treba da prestane sa svojim smiješnim, apsolutno smiješnim poziranjem, i treba stane iza NATO-a i velikih sila. U Siriji ima 400 hiljada mrtvih, 11 miliona raseljenih, i 10 hiljada izbeglica je pokupljeno u poslednja dva dana. Ponašajte se odgovorno jednom za promjenu. Mogherini nema nikakvu moć, stanite iza velikih sila i NATO-a, i prestanite sa poziranjem iz političkih razloga. Hvala vam.

 

Video: 

Komentari

Objavi novi komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Ovo pitanje je za potvrdu da ste vi validan korisnik i da onemogucimo automatizirane spam poruke.